Kolgata tee vallakeskusesse (6)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokku kulub kõpukatel Suure-Jaanis käimisele 5,5 tundi, millest bussisõitu saab nautida kahe tunni jagu, Viljandi bussijaamas ümberistumisi oodata poolteist ning vallakeskuses asjaajamiseks jääb aega kaks tundi. Ühistranspordi piletid lähevad maksma 7,50 eurot.
Kokku kulub kõpukatel Suure-Jaanis käimisele 5,5 tundi, millest bussisõitu saab nautida kahe tunni jagu, Viljandi bussijaamas ümberistumisi oodata poolteist ning vallakeskuses asjaajamiseks jääb aega kaks tundi. Ühistranspordi piletid lähevad maksma 7,50 eurot. Foto: Allikas: Sakala

Haldusreform raputab sügistormina omavalitsusi. Ühinetakse ja kolitakse ümber. Eriti kõva kisa on olnud kosta Kõpust. Ühe variandina peaks sellest Viljandist paarkümmend kilomeetrit Pärnu pool asuvast paigast saama Suure-Jaani valla osa. Aga kui Kõpu inimestel on asja vallaametnike juurde? Siis tuleb päev vabaks võtta ja bussi istuda.

Et saada aimu, mida peab üks kõpukas selle linnarahva silmis tühise tiiru pärast läbi elama, lasen end kesknädalasel varahommikul stardipaika sõidutada, et võidusõit kaasa teha.

Jõuan Kõpu bussipeatusesse, mis asub kohaliku tankla territooriumil, kümmekond minutit enne ametlikku väljumisaega. Esiti tundub, et olen ainus inimene, kes tahab linna poole liikuda, või isegi ainus, kes on viitsinud end nii varakult toast välja ajada. Peagi aga ilmub kargest hommikuhämarusest kaks naisterahvast. Üks neist jääb suure tee äärde seisma. Teine jalutab meist mööda ja jagab juhtnööre: «Kui te Tartu bussi ootate, siis peate sinna minema, see peatusesse sisse ei sõida.»

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles