Meister paneb kaardid lauale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarokaardid võtavad vaatluse alla inimese olemuse ja annavad aimu nii minevikust, olevikust kui tulevikust. Margit Kuldsaar on tarokaartide õpetaja ja raamatute autor.
Tarokaardid võtavad vaatluse alla inimese olemuse ja annavad aimu nii minevikust, olevikust kui tulevikust. Margit Kuldsaar on tarokaartide õpetaja ja raamatute autor. Foto: Margus Ansu

Kondase keskuse vestlussarja «Ääremärkused» külaline on täna, 10. detsembril  Margit Kuldsaar. Keskpäeval algava vestlustunni teema on «Ennustamine kui visuaalne akt. Tarokaartidega ennustamine ehk Sajandeid püsinud pseudoteadus».

Margit Kuldsaar on tarokaartide õpetaja ja raamatute «Taro praktik» ja «Suur arkaan» autor. Ta on 24 aasta jooksul andnud tarokaartide konsultatsioone ning sellest on saanud tema igapäevatöö. Loengus käsitleb ta tarokaartide ajalugu, olemust ja eesmärki ning seda, kuidas läbi vaimse ja füüsilise maailma kirjeldavad tarokaardid inimese elu.

«Taros on Vana-Egiptuse sümboolika, alkeemia, kabala, numeroloogia, astroloogia, Vahemere maade ja Põhjamaade mütoloogia. Kaartide sümboolika jätab valikuvõimaluse ja põhimõtteliselt ei ole asju, mida ei saa läbi taro ladumise vaadata: minevikku, olevikku, tulevikku, suhteid, arenguid ja alateadvuses peituvaid probleeme,» kinnitab Kuldsaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles