Käsipallurid võõrustavad konkurente Lätist ja Leedust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud Balti Liiga kohtumisel Viljandi HC ja Minski SKA vahel.
Pilt on tehtud Balti Liiga kohtumisel Viljandi HC ja Minski SKA vahel. Foto: Marko Saarm

Käsipalli Balti liiga alagrupifaas jõuab sel nädalavahetusel vahefinišisse ehk pooled mängud saavad peetud. Peatähelepanu koondub Eestisse, kus peetakse kaheksast kohtumisest viis. Viljandi käsipallifänne hellitatakse kahe mänguga. Laupäeval kell 18 on Viljandi HC koduses spordihoones vastamisi Riia Celtnieksi ja pühapäeval kell 15 Klaipeda Dragunasega.

Mullune Eesti meistrivõistluste hõbe Viljandi HC leppis eelmisel nädalavahetusel karikavõistlustel kolmanda kohaga ja sai teisipäeval koduliigas jagu Arukülast 35:27. Balti liiga vastastega esineti mullu hästi: Celtnieksiga saadi kodus võit ja võõrsilt viik, Dragunas alistati mõlemas kohtumises, vastavalt ühe- ja kaheväravalise paremusega.

«Eks kõigi meeskondade koosseis ole muutunud, nii et liiga palju eelmiste aastate tulemuste põhjal järeldada ei tasu,» ütles Viljandi peatreener Marko Koks.

Ta tõdes, et eelseisvad mängud on väga tähtsad. «Mängime kodus ja meeskondadega, kes meiega koos alagrupi kolmandat ja neljandat kohta himustavad. Peame punkte võtma, sest kodus kaotatut on raske hiljem võõrsil tasa teenida.»

Koksi sõnul ei saa meeskonda sellel nädalavahetusel aidata joonemängija Kristjan Koovit ning see suur tühimik tuleb täita teiste positsioonide tõhusama tegevusega.

A-alagrupi tabeliseis on põnev. Liider on seitsme punktiga liiga uustulnuk Zaporožje ZTR, kes laupäeval võõrustab Balti liiga kohtumises Minski SKA-d. Valgevene meeskonnal on neljast mängust tabelis neli punkti, sama palju on punkte ka ühe vähem peetud kohtumise juures Kehral. Järgnevad Viljandi ja Celtnieks kahe ning Dragunas ühe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles