Villa Medicas asjatanud Soome firma põhjustas segadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Medica.
Villa Medica. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Soome ajaleht Helsingin Sanomat kirjutas möödunud nädalal rahulolematust soomlannast, kes Tallinna ilulõikusele jõudmise asemel sattus öise autosõidu järel noa alla Pärnu "eramusse". Selgub, et naine pidas ekslikult eramajaks Villa Medica kliinikut.

Villa Medica juhataja Andres Lindmäe selgitas, et patsiendiga asjaajamise ja operatsiooni eest vastutas Soome ettevõte.

Helsingin Sanomat kirjutas, et Vantaast pärit 23aastane naine broneeris Helsingis asuva kliiniku kaudu ilulõikuse, mis algul pidi tehtama Tallinnas. Patsiendi üllatuseks sõidutati ta sadamast aga hoopis Pärnu.

Lehe teatel viidi naine kõigepealt hotelli, mille eest ta ise maksma pidi. Hotellist võttis naise hommikul auto peale kreeklasest arst, kes hiljem teda lõikamagi hakkas.

Naine räägib lehes, et arvas end hotellist haiglasse viidavat, kuid sihtpunktiks osutus hotelli lähedal valgetest tellistest "eramu". "Allkorrusel oli laud, mille taga oli uks, mis viis edasi operatsioonituppa. Ülakorrus oli nagu iga teine kodu, seal oli kaks magamistuba, diivan ja telekas," meenutas soomlanna.

Patsiendi väitel ei saanud ta 3700 eurot maksnud operatsioonil soovitud suurusega implantaate. Rindade tõstmise lõikus jäi aga üldse ära.

Naine on üritanud ettevõttega, kelle kaudu operatsioon tehti, ühendust saada, et oma makstud raha tagasi saada, kuid see pole õnnestunud. Nägemata lahendust, otsustas ta pöörduda Soome tarbijavaidluskomisjoni poole. Lõikusest on möödunud aasta, kuid juhtum on komisjonis siiani menetluses.

Kommentaar*

Andres Lindmäe, Villa Medica juhataja

Andres Lindmäe / PP
Andres Lindmäe / PP Foto: PP

Hea meelega kommenteerin Helsingin Sanomates ilmunud artiklit, mis on suurepärane näide kollase ajakirjanduse toimimisest: keegi rääkis midagi ja Soome ajakirjanik, kontrollimata väiteid, kirjutas sellise loo, milles tõde valega segamini nagu puder ja kapsad. Ja siis Eesti sama tüüpi ajakirjanikud kordasid  sama viga, ilmutades sama artikli otsetõlked fakte kontrollimata.

Villa Medica näeb tõepooleset suurema hubase eramaja moodi välja (kuigi mitte valgetest tellistest, nagu soomlanna väidab, samuti ei vasta tegelikkusele ruumide kirjeldus). Tsiteerin ühe internetikommentaatori huvitavat võrdlust: "Kui Villa Medica on eramaja, siis Pärnu haigla on kortermaja." Maja on kliinikuks ehitatud, suvaline ta seega ei ole. Juba mõõtmetelt, sisustusest rääkimata. Kuigi, jah, Eestiski  on olemas ka suuremaid eramaju.

Villa Medica seotus kogu looga on lihtne. Meie poole pöördus Soome plastikakirurgiaga tegelev firma operatsioonisaali rentimiseks, nende poolt pidid olema kirurgid ja patsiendid. Neil oli registreeritud Eestis tütarfirma ja kirurgidki olid siin registrisse kantud. Otsustasime koostööd testida.

Meil oli Soome firmaga sõlmitud operatsioonisaali ja -seadmete kasutamise leping. Kõik klientidega seonduv, sealhulgas nende transport, majutus, implantaadid ja dokumentatsioon, oli nende kohustus ja vastutus. Kas kannataja oli klient, nagu ta väidab, mina ei tea. Seda peate küsima Soome firmalt ehk tegema ära Soome ajakirjaniku tegemata kodutöö.

Soome firma osutus ebausaldusväärseks ja pidime rendiraha neilt inkassoga taga ajama, see lõppes õnneks edukalt. Huvitav kogemus, mida me enam korrata ei soovi. Plastikakirurgilisi operatsioone teeb meil jätkuvalt Tartu Ülikooli plastikakirurgia õppejõud dr Mart Eller.

*Lindmäe soovil on kommentaar avaldatud muutmata kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles