Valikus on kolm Viljandimaa naist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta naisvõrkpalluri tunnustuse pälvis Anu Ennok ning meestest teenis sama tiitli Kert Toobal.
Möödunud aasta naisvõrkpalluri tunnustuse pälvis Anu Ennok ning meestest teenis sama tiitli Kert Toobal. Foto: Joosep Martinson

Eesti võrkpalli liidu ja Postimehe koostöös algas Eesti 2016. aasta parima nais- ja meesvõrkpalluri valimise rahvahääletus. Aasta võrkpalluri tiitlile kandideerivad 16 mees- ja 16 naispallurit. Teist aastat järjest selguvad Eesti aasta parimad võrkpallurid treenerite, spordiajakirjanike ja rahvahääletuse tulemuste summeerimisel.

Nii naiste kui meeste nominentide hulka kuuluvad kõik rahvuskoondiste põhitegijad, eesotsas Eesti Olümpiakomitee aasta meessportlase nominendi Robert Tähe, koondise kapteni Kert Toobali ja kevadel Prantsusmaa meistriks tulnud Ardo Kreegiga. Samas on kandidaatide seas mittekoondislasi, näiteks möödunud hooajal Saja Liiga nime kandnud meeste Balti liiga kõige väärtuslikum mängija Hindrek Pulk või kevadel Selver Tallinnaga Eesti meistri tiitli võitnud Oliver Orav.

Aasta naisvõrkpalluri nominentidest moodustavad enamiku samuti rahvuskoondislased. Viimastel aastatel triumfeerinud Anu Ennokile pakuvad teiste seas konkurentsi kevadel Prantsusmaa meistriks kroonitud Anna Kajalina ja nii koondises kui Kohila Võrkpalliklubis hästi esinenud Kertu Laak ja Julija Mõnnakmäe.

Meeste seas Viljandimaalt pärit mängijaid pole, naiste nimistus on neid kolm: Anu Ennok, Mari-Liis Graumann ja Kristiine Miilen.

«Lõppevat aastat jäävad kaunistama suurepärased tulemused nii koondise kui klubi tasandilt ja tugevaid kandidaate aasta parima tiitlile on rõõmustavalt palju. Usun, et fännidel seisab valiku langetamisel ees meeldivalt palju peamurdmist,» sõnas Eesti võrkpalli liidu peasekretär Helen Veermäe.

Kandidaatidega saab tutvuda ja oma lemmiku poolt hääletada Postimehe veebilehel. Hääletus kestab 15. detsembri südaööni. Eesti tänavused parimad võrkpallurid selguvad 27. detsembril Eesti võrkpalli aastalõpugalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles