Paar kotti kartuleid teeb põllumaaga äritsejast seaduse silmis maaharija

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viimastel aastatel ennaktempos kokkuostjate kätte läinud põllumaade maht on sundinud kongressile kogunenud talupidajate keskliitu vastulöögiks valmistuma. Maaäriga miljoneid teenivad ettevõtjad toimetavad aga segamatus rahus, minnes seadusepügalaist elegantse juriidilise korrektsusega mööda. Kapitalile alla jäänud põllumehed protestivad, maadega kauplejad aga kinnitavad, et korrastavad turgu ning teevad põllumajandusele hoopis head. 

Möödunud nädalal Sakalas avaldatud artiklis «Kinnisvarahaide surve hirmutab maaomanikke» kirjeldati eraisikutelt põllu- ja metsamaid kokku ostvate firmade küsitavaid võtteid maaomanikelt müügiks jah-sõna väljarääkimisel. Inimesi kõnedega tüütavad telefoniagendid, suurt raha pööritava äri kõige alumise astme töömesilased, on aga vaid tillukesed mutrikesed hästi õlitatud masinavärgis. Mastaapne äri käib seda takistama loodud kinnisasja omandamise kitsendamise seaduse kiuste ja põllupidajate meelehärmiks häirimatult. 

Jõuetud paragrahvid ei toimi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles