Jäähall küsib linnalt seinte eest toetusraha juurde

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähalli hooaja avapeol tänas väljakutäis kohaletulnud uisutajaid vabatahtlikku Timo Tintsi, kelle töö tulemusena on väljak endale seinad ümber saanud.
Jäähalli hooaja avapeol tänas väljakutäis kohaletulnud uisutajaid vabatahtlikku Timo Tintsi, kelle töö tulemusena on väljak endale seinad ümber saanud. Foto: Elmo Riig

Kui neli aastat tagasi trahvisid linnajuhid seinteta jäähalli ja vähendasid selle iga-aastast toetusraha, siis nüüd küsivad suvel seinad saanud väljaku omanikud toetussummat tagasi. Linnajuhid pole veel otsustanud, kas summat suurendada.

Neli aastat tagasi sattus sihtasutus Viljandi Jäähall seinte puudumise tõttu olukorda, kus ta kandis rohkem kui 12 000 eurot kahju. Nimelt vaatasid toonased linnavalitsuse liikmed jäähalliga sõlmitud lepingu üle ja avastasid, et seinu, mis pidid selleks ajaks väljakut ümbritsema, pole ehitama hakatudki. Nii langetas volikogu kaks uisutajatele tuska tegevat otsust. Esiteks trahviti väljaku omanikke 6391 euroga ja teiseks vähendati nende iga-aastast toetust 6391 euro võrra.

Nüüdseks on väljakul seinad ümber ja see on ka põhjus, miks sihtasutuse Viljandi Jäähall juhatuse liige Aivar Talvet esitas üleeile linnale taotluse suurendada aastast toetust. Praegu on see 38 347 eurot, kuid jäähalli esindaja soovib, et see kerkiks taas 2007. aastal määratud tasemeni ehk 6391 euro võrra. «Ise ikka loodaks, et saame omal ajal karistuseks äravõetud summa tagasi,» ütles Talvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles