Savisaar püüdis korduvalt Vene raha küsida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna endine liider Edgar Savisaar otsis veel 2014. aastal võimalusi, kuidas kaasata Venemaa võimupartei raha oma erakonna kampaaniasse, kirjutas eilne Postimees.

Jälitusandmetel põhinevast kirjeldusest selgub, kuidas Savisaar ja erakonna toonane finantssekretär Kalev Kallo kohtusid Tallinnas Poska majas Stanislav Alteri ja Viktor Tarassoviga. Neist esimesena mainitu on Männikul autoäri ajav ettevõtja, kel on tihti asja Venemaale, ja teine kuu varem Keskerakonda astunud pensionär, kes töötab Tallinna majanduskooli õpilaskodus valvurina, ent on olnud aktiivne Eesti vene parteide aktivist.

Meeste jututeema oli Keskerakonna kehv rahaseis enne 2011. aasta valimisi. Kohtumisel viitas Alter võimalusele tuua Keskerakonnale raha Venemaalt. Ta lausus, et sõidab Pihkvasse ja Peterburi, kus kohtub Vladimir Putini partei Ühtse Venemaa pealaekuriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles