Raamatukogud annavad õppimisnõu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

15. detsembrini on kõigil täiskasvanutel võimalik saada rahvaraamatukogudes infot õppimisvõimaluste kohta. Viljandimaalt osalevad täiskasvanute koolitajate assotsiatsiooni Andras ja raamatukogude ühisprojektis «Kingi võimalus» Abja, Karksi-Nuia, Kolga-Jaani, Mõisaküla, Suure-Jaani, Võhma, Tarvastu ja Viljandi raamatukogu.

«Inimene saab individuaalset nõustamist, millistest portaalidest mida õppimise, seaduste ja tasuta kursuste kohta leida,» selgitas Viljandi linnaraamatukogu spetsialist Ülle Rüütel. «On veel küllalt neid inimesi, kes ei tea, kust mida võib leida ja millised on võimalused täiskasvanul õppida. Mina näiteks sain alles hiljuti teda, et meie täiskasvanute gümnaasiumis saab õppida e-õppes ja Eestis on ka selliseid täiskasvanute gümnaasiume, kus saab alustada neljanda klassi programmiga. Kampaania eesmärk ongi see, et inimesed õpiksid.»

Raamatukogudes antakse teavet selle kohta, mida täiskasvanud õppija võiks teada. See on võimalus kõigil huvilistel saada individuaalset konsultatsiooni ja leida endale või oma lähedasele koolitus, kursus või konkreetne asjalik soovitus katkenud õpingute jätkamiseks. Iga enesetäiendamine aitab paremini toime tulla, annab võimaluse leida uus töö, täiendada oma teadmisi huvipakkuva hobi kohta ning olla lihtsalt õnnelikum inimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles