Tung tasuta õppesse päädis keraamikasõbra pahameelega

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keraamikaõpe oli tänavu Olustvere ametikoolis üllatuslikult populaarne eriala.
Keraamikaõpe oli tänavu Olustvere ametikoolis üllatuslikult populaarne eriala. Foto: Marko Saarm

Olustvere kooli keraamikaõppe vastu tundis huvi oodatust mitu korda enam inimesi, mistõttu kool valis tasuta õppekohtadele need, kel olid juba keraamikuna kogemused. See pahandas aga väljajääjaid.

Tallinlane Merle Ameljušenko oli üks paljudest, kes kandideeris Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis äsja avatud keraamika erialale, kuid jäi valimata. Iseenesest pole selles midagi erilist, kuid pealinlast pahandab asjaolu, kuidas kool hiljem oma otsust selgitas.

«Olustvere kool pakub keraamiku erialal kaheaastast väljaõpet ning õppekava on minu arvates väga hea. Olen ka ise koolitustega seotud inimene ning ainekavasid koostanud,» rääkis Ameljušenko. «Olustvere õppekava tekitas minus kui hobikeraamikus huvi. Et vastasin kooli kodulehel toodud sisseastumistingimustele – mul on keskharidus ja olen hobi korras keraamikaga tegelnud viis aastat –, otsustasin kandideerida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles