Kultuuriakadeemia valis sõbraks vilistlase metsatalu

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku metsatalu perenaine Ene Sillamaa.
Männiku metsatalu perenaine Ene Sillamaa. Foto: Elmo Riig / Sakala
Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tähistas esmaspäeval, 5. detsembril rahvusülikooli 97. aastapäeva kontsertaktusega, millel anti aastapreemia ja sõbra tiitel. Mõlema auhinna osaliseks sai kooli vilistlane.

 

Kultuuriakadeemia sõbra tiitliga tunnustatakse isikut, kelle tegevus aasta jooksul on akadeemia arengut kõige enam mõjutanud. Sõbra tiitli pälvis Männiku metsatalu pikaajalise kauaaegse meeldiva koostöö eest. Männiku metsatalu perenaine ja kooli vilistlane Ene Sillamaa ütles auhinda vastu võttes, et tema on kultuuriakadeemia sõber juba aastast 1979, mil ta kultuurikooli astus.

«Ma polnud nii toredat kooli varem näinud. Siis astus minu laps siia ja mul on plaanis väga palju lapselapsi, kellest üks kindlasti siia õppima tuleb,» lausus Sillamaa.

Aastapreemia määratakse ettepanekute alusel aasta jooksul oma töö ja loominguliste, teaduslike või arendustegevuslike saavutustega akadeemia mainet tunduvalt parandanud põhikohaga õppejõule või töötajale. Aastapreemia sai pikkade aastate jooksul akadeemia pere eest hoolitsenud administraator Eha Undo sõbraliku töö- ja õpikeskkonna väärika hoidmise eest. Ühtlasi valisid kultuuriakadeemia tudengid ta aasta töötajaks. Undole tuli suur tunnustus üllatusena ja tähelepanu osaliseks saanuna tänas ta kõiki armastuse eest.

Üliõpilasesindus korraldas tunnustusõhtu reedel pärimusmuusika aidas, kus aasta juhi tiitliga pärjati   kultuuriakadeemia direktorit Iñaki Sandoval, tudengi lemmikuks kuulutati etenduskunstide osakonna tantsukunsti programmijuht Kai Valtna ja aasta tudengiks sai kultuuriakadeemia üliõpilasesinduse esimees, kultuurikorralduse eriala neljanda kursuse tudeng Eleri Helimets.

Järgmisel aastal tähistab Viljandi kultuuriakadeemia 65. aastapäeva ja 25 aasta möödumist kultuurialast haridust andva kõrgkoolina.

Kultuuriakadeemias peetud rahvusülikooli 97. aastapäeva aktust on võimalik järele vaadata siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles