Vikipeedias stardib artiklivõistlus

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Soome iseseisvuspäeval, 6. detsembril algab Vikipeedias Soome ja Eesti ühine artiklivõistlus, et kirjutada ja täiendada Soome ja soomlaste kohta käivaid artikleid eestikeelses Vikipeedias ning tõsta Eesti ja eestlaste kohta käiva info hulka soomekeelses Vikipeedias. Artiklivõistlus kestab 5. jaanuarini.

«Soovime ka eesti- ja soomekeelse Vikipeedia koostöö uuele tasemele viia. Selleks ongi ühine artiklivõistlus,» ütleb võistluse üks korraldaja, Wikimedia Eesti juhatuse esimees Sven-Erik Soosaar.

Võistlusel võivad osaleda kõik. Selleks on vaja vaid registreeruda Vikipeedia kasutajaks, leida sobiv teema, artikkel võistlusel registreerida ja asuda seda kirjutama või tõlkima. Artikleid võib tõlkida nii Soome kui ükskõik millisest teisest Vikipeediast. Osaleja võib ka täiendada juba olemasolevaid artikleid. Teemade valik on suur: haridus, kultuur, kunst, geograafia, majandus jne.

Parimad kirjutajad selgitab välja žürii ning neid auhinnatakse. Hindamisel võetakse arvesse nii artiklite kvaliteeti kui teema olulisust. Auhinnad paneb välja Wikimedia Eesti, Underi ja Tuglase kirjanduskeskus ja teised Wikimedia Eesti koostööpartnerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles