Helkuri vajalikkust mõistab enamik, aga kandmine kipub ununema

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et olla sõidukijuhtidele piisavalt hästi nähtav, soovitab maanteeamet kasutada jalakäijail helkurit mõlemal kehapoolel.
Et olla sõidukijuhtidele piisavalt hästi nähtav, soovitab maanteeamet kasutada jalakäijail helkurit mõlemal kehapoolel. Foto: Elmo Riig

Ärkame pimedas, läheme tööle pimedas ja tuleme töölt pimedas. Pimedas liigeldes ei tohi aga ära unustada end teistele nähtavaks teha. Kuigi helkurit kanda peab vajalikuks 94 protsenti üle 14-aastastest inimestest, kinnitab selle riietele vaid 66 protsenti täiskasvanutest.

Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Gerli Grünberg rõhutas, et helkurit ei maksa valida hinna järgi, vaid ikka selle järgi, kas see vastab nõuetele. Näiteks kui pakendil pole kirjas, et selles on helkur, ei pruugi toode olla kvaliteetne.

Helkureid ja helkivaid vahendeid on Grünbergi sõnul erinevaid ning kindlasti leidub igaühele meelepärane. Ta juhtis aga tähelepanu sellele, et kanda tuleks vähemalt ühte sertifitseeritud helkurit ja lisaks muid helkivaid tooteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles