Politsei: vabatahtlikud on osa meie meeskonnast

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna, 5. detsembril tähistab politsei- ja piirivalveamet rahvusvahelist vabatahtlike päeva ning tänab kõiki vabatahtlikke, kes oma igapäevatoimetuste kõrvalt leiavad aega, et panustada kogukonna turvalisusesse.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaheri sõnul on vabatahtlikud eeskujuks paljudele inimestele, sest leiavad aega ja soovi panustada Eesti turvalisusesse oma igapäevaelu kõrvalt. «Politsei- ja piirivalveameti meeskond pole ainult meie ametnikud, vaid ka abipolitseinikud ja vabatahtlikud merepäästjad, kes on meile asendamatud,» üles ta.

Peadirektori sõnul saab turvalist kogukonda luua vaid üheskoos. Ta avaldas heameelt, et vabatahtlikud leiavad energiat ja aega teha Eesti meeldivamaks ja turvalisemaks kohaks, kus elada.

Politsei julgustab kõiki, kel on huvi seista oma kogukonna turvalisuse eest, ühinema abipolitseinikega. Eestis tegutseb ligi tuhat abipolitseinikku, kes on sel aastal panustanud politseitegevustesse ligi 100 000 töötundi. 330 vabatahtlikku on sel aastal osalenud 62 merepäästesündmuse lahendamisel ning aidanud kümnetel inimestel turvaliselt kaldale jõuda.

ÜRO Peaassamblee kuulutas rahvusvahelise vabatahtlike päeva välja 1985. aastal.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles