Päästeamet tänab vabatahtlikke päästjaid üle-eestilise sireeniga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna, 5. detsembril tähistatakse rahvusvahelist vabatahtlike päeva, mille puhul lasevad Eesti kutselised päästekomandod keskpäeval sireeni meie päästeala vabatahtlike auks.

Vabatahtlike päästjaid võib kohata riskimas eluga päästesündmustel, aga ka enda koduuksel tuleohutusnõu pakkumas. Oma ennastsalgava töö eest on nad kindlasti teeninud ära tähelepanu ja suurema tunnustuse. Seetõttu tuletab päästeamet kell 12 üle Eesti kõlava sireeniga meelde, et me oleme enda vabatahtlike üle uhked ja neile nende panuse eest tänulikud.

Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi sõnul on vabatahtlikud päästjad kutselistele komandodele võrdväärsed partnerid: «Päästeala vabatahtlikud on professionaalsed, pühendunud ning teevad oma tööd väga hästi. Vabatahtlike komandod loovad sarnaselt kutselistele päästjatele oma kogukonnas turvatunnet ning vabatahtlik päästja on tihti inimestele kõige lähem turvalisuse eestkõneleja.»

«Uhke on mõelda, et Eestis on nii palju suure hingega inimesi, kes hoolivad oma kodukoha turvalisusest. Üks asi on päästesündmustele reageerimine, kuid tegelik turvalisus algab õnnetuste ennetamisest ja seega meist endist. Aitäh teile, head vabatahtlikud, et olete olemas,» tunnustas Suurkivi vabatahtlike.

Eestis on 114 vabatahtlikku päästekomandot ja ligi 2000 vabatahtlikku päästjat. Koos kutseliste komandodega päästetakse aastas 250-300 inimelu ja hoitakse ära varakahju 400-600 miljoni euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles