Galerii. Tsirkuse ja sadade väikeste särasilmadega laat

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli Viljandi pärimusmuusika ait muutunud imeliseks jõulumaaks, mis pani paljude väikeste laste südame erutusest põksuma. Kogu maja sädeles, oli tulvil vahvaid tegevusi ja etteasteid. Kõike seda nautis ohtralt emasid, isasid, lapsi ja vanavanemaid. Viljandi vaba waldorfkooli heategevuslik jõululaat oli väga rahvarohke.

Keldrikorruse muinasjututoas pajatati imelisi lugusid, fuajees püüdsid pilku erilised piparkoogimajad, mis hiljem oksjonile läksid. Piparkookidest olid tehtud kirik, veetorn, talumajad, lossimägede motiivid ja palju muud. Vahvliküpsetajad levitasid mõnusat küpsetusaroomi ning kodukohvik pakkus maitsvaid küpsetisi.

Suurel laval püüdsid pilke tsirkusenumbrid. Sännast Leiutajate Külakoolist saabunud noored artistid žongleerisid, sõitsid üherattalisel rattal ja tegid muid vigureid. Nagu ütles selle paiga esindaja Kadri Noor, tegutseb neil Sänna kultuurimõisas Leiutajate Külakool, kus õpib seitse last. Kõik need 7–12-aastased lapsed on haaratud tsirkusenumbritesse. "Need lapsed, kes enne veetsid rohkem aega arvutis, unustasid selle arvutimängude maailma sootuks. Nüüd nad trikitavad ja saavad oma enesekindluse žongleerimisest näiteks," selgitas Kadri Noor. Trikitamiseks on vajalikke vahendeid ise valmistatud ning toodud Inglismaalt ning juba mõnda aega müüakse neid edukalt veebipoes kõikjale Eestisse. Poodi peavad Kadri Noore kinnitusel eelkõige lapsed ise. Tänavu võitis Leiutajate kooli pood Circus24 esimese koha "Ettevõtliku kooli" edulugude konkursil laste algatuse kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles