Nädala nägu. Rahuliku südamega mees

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel
Märt Israel Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tippspordiga lõpparve tegijad jagunevad laias laastus kaheks. Ühtedel sünnib see otsus äärmiselt raskelt, sealjuures sageli olude sunnil, ja süda tilgub neil verd veel pikka aega pärast seda. Halvematel juhtudel ei saagi inimene väljaspool tippsportlase rolli jalgu alla. Ent õnneks on palju selliseid näiteid, et sportlane keerab elus uue lehekülje pead püsti hoides.

Märt Israel, keda eelmisel pühapäeval Tallinnas Eesti kergejõustiku liidu aastat kokku võtval üritusel karjääri jooksul tehtu eest tänati, tunneb oma sõnul praegu pigem kergendust. Kripeldama ei jäänud sel maailmameistrivõistluste neljandal mehel ja üliõpilaste maailmamängude võitjal, kelle isiklik rekord on 66.98, mitte miski.

33-aastane Israel töötab Standardi mööblitööstuses projektijuhina ning ka akadeemilises mõttes on tema jalgealune kindel, sest lisaks Eesti kõrgkoolides õppimisele on ta ennast täiendanud Washingtoni ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles