Naine, kes paneb mustrid tantsima

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaike Rajaste
Vaike Rajaste Foto: Kristi Markov

«Ta ei ole mulle mitte kunagi öelnud: «Kuule, sa tantsid nagu karu!»,» nendib Kaupo Kase oma tantsuõpetajast Vaike Rajastest kõneldes. «Kuigi ma tegelikult tantsin nagu karu.» 

36 aastat tantsuõpetajana töötanud Vaike Rajaste on õpetanud sadu ja toonud pidudele tuhandeid rahvatantsijaid. Nüüd valiti ta 2019. aasta suvel peetava XX üldtantsupeo pealavastajaks ehk siis tema otsustada on, milliseid samme teevad tuhanded jalapaarid riigi kõige tähtsamal tantsupeol. Loodetavasti on Kalevi staadion selleks ajaks valmis ja sinna võib kokku tulla kuni 10 000 tantsijat.

Suure peo idee kaasautor on Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra, kes on Rajastega juba palju koostööd teinud. Tamra teab oma kogemustest, et tantsijatel on hoopis teistsugune mõtlemine kui muusikutel. «Neil toetub kõik sammudele ja muusika struktuur neid nii väga ei huvita,» räägib ta. «Vaikega on aga selles mõttes väga hea koos töötada, et tema proovib ka muusikute keelt mõista. Ka teised muusikud on öelnud, et ta on üks Eesti paremaid tantsujuhte. Tal on alati kindel nägemus ning ta teeb väga hästi selgeks, mida soovib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles