Aidast saab üheks päevaks jõulumaa

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waldorfkooli jõululaada pidamise tava algas 1995. aastal. Viimasel ajal on laata peetud pärimusmuusika aidas.
Waldorfkooli jõululaada pidamise tava algas 1995. aastal. Viimasel ajal on laata peetud pärimusmuusika aidas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval, 4. detsembril kella 11–15 on Viljandi pärimusmuusika aidas vaba waldorfkooli heategevuslik jõululaat, mille tulu läheb kooli uue maja toetuseks. Waldorfkogukond korraldab laata igal aastal.

Üheks päevaks jõulumaaks muutuvas aidas loovad muusikaliste etteastetega meeleolu  lasteaia- ja koolilapsed ning on jõululoos, piparkoogimajade oksjon ja muinasjututuba. Maitseelamusi pakuvad kodukohvik ja usinad vahvlimeistrid.

Waldorfpere jõululaada ammuse tava järgi  saavad külalised ise ilu luua ja osaleda töötubades. Igaüks saab võimaluse  valmistada vahaküünlaid ja samblapärga, meisterdada puidust laternat, punuda hüppenööri või kaunistada küünlaid. Kui meisterdamise soovi pole, leiab kingiideid laadale tulnud käsitöömeistritelt ja kaupmeestelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles