Statoili kliendid koguvad vähihaigete toetuseks annetusi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Detsembris saab iga Statoili klient teha annetuse Kingitud Elu vähiravifondile, et aidata jõuludeks koguda 10 000 eurot. Sellega rahastab fond vähemalt kahe vähki haigestunud inimese ravi.

Statoili teenindusjaamu haldava Circle K Eesti turundusdirektori Diana Veigeli sõnul saab iga Statoili klient, kes annetab detsembrikuu jooksul vähiravifondile vähemalt 50 senti, tänutäheks väikese šokolaadi sõnadega «Aitäh, et kinkisid elu».

«Loodame klientide abiga koguda jõuludeks 10 000 eurot, mis suunatakse vähiga võitlevate inimeste raviks. Kutsun kõiki kliente üles ilusal advendiajal head tegema,» ütles Diana Veigel.

Sihtasutuse Hille Tänavsuu Vähiravifondi Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu sõnul suudab fond Statoili klientide kogutud summa eest  vähemalt kahele inimesele kinkida lootuse, veel ühe õlekõrre, võimaluse elada või koguni terveneda. «Seetõttu oleme ette tänulikud kõikidele annetajatele,» ütles ta.

Vähiravifond «Kingitud elu» on sel aastal toetanud peaaegu pooltsada inimest ning panustanud vähiravisse rohkem kui 700 000 eurot. «Oleme olnud väga lähedal oma eesmärgile võimaldada viimane õlekõrs ja lootus kõikidele Eesti vähihaigetele. Paraku oleme sel aastal paaril korral pidanud tõdema, et abivajadus on suurem kui meie võimalused. Statoili klientide ja teiste annetajate abiga kindlustame mitme inimese eduka ravi jätkumise. Neil saavad olema rahulikud jõulud,» kõneles Toivo Tänavsuu.

Viimati rahastas fond kahe inimese ravi. 57-aastane ema ja vanaema saab fondi toel melanoomiga võitlemiseks ravimi Keytruda, mis on varem andnud mitmel patsiendil väga häid tulemusi. 60-aastane tallinlanna aga jätkab soolevähiravi. Laual on veel abitaotlus 66-aastaselt eesnäärmevähiga mehelt, kellel on haiguse metastaasid levinud kõikidesse luudesse.

Kingitud Elu saab iga kuu neli kuni kuus abitaotlust. Keskmine toetussumma patsiendi kohta on ligi 5000 eurot kuus.

Hille Tänavsuu Vähiravifondi Kingitud Elu (www.kingitudelu.ee) asutatsid 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires ravimeid nendel patsientidel, kelle ravimeid Eesti haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab, kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid Peeter Padrik, Hele Everaus, Kristiina Ojamaa ja Kadri Putnik, näitleja Rita Rätsepp ja suhtekorraldaja Janek Mäggi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles