Loomakaitse selts kutsub valima aasta tegu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere sõbrad kass ja koer pakuvad omanikele palju rõõmu
Pere sõbrad kass ja koer pakuvad omanikele palju rõõmu Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti loomakaitse selts (ELS) kuulutas avatuks aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo konkursi. Oktoobri- ja novembrikuu jooksul Eesti inimestelt laekunud ja kõige enam nimetatud lugude vahel kutsub ELS detsembrikuus hääletama.

Viimased kolm aastat on selts kutsunud üles inimesi kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo valimisel osalema kampaania algusest peale: oktoobri ja novembri jooksul on saatnud inimesed enda arvamuse lõppeval aastal Eestis asetleidnud kõige eeskujulikumatest ja kõige taunimisväärsematest loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud tegudest. Detsembris kutsub ELS aga oma kodulehel enam nimetatud loo põhjal hääletama lõppeva aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo poolt. Jaanuaris kuulutab selts välja kaks kõige rohkem hääli saanud lugu.

Kõige loomasõbralikuma teo kandidaadid on tänavu Tartu ja Pärnu linnavõimude otsus keelata etendustes metsloomi kasutavate tsirkuste esinemine, Tallinna uue loomade varjupaiga avamine ning Tallinna tänavalt paduvihma kätte jäänud kassipoja päästmine, mida tegi loomasõber Marko Männiste.

Kõige loomavaenulikumate tegudena tõid ettepanekuid teinud inimesed välja keskkonna- ja maaeluministeeriumi otsuse lubada karusloomafarmidel Eestis tegevust jätkata, metsloomi kasutava rändtsirkusele Zoo Impeerium esinemise Eesti linnades ning abitute puuriloomade Paljassaare poolsaarele viimise ja nende jätmise saatuse hooleks.

Eesti loomakaitse selts on 2000. aastast loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missioon on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles