Kohus sai kaebuse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval jõudis Tartu halduskohtusse Kõpu valla elanike Kaimar Männigo ja Kristjan Lehesmetsa kaebus, milles palutakse tunnistada kehtetuks kaks kohalikku otsust, mis on aluseks Kõpu valla ühinemisele Suure-Jaani vallaga.

Esiteks on elanike hinnangul õigustühine vallavolikogu otsus kinnitada suvise rahvaküsitluse tulemused, mis andsid võidu Suure-Jaani vallaga ühinemise pooldajatele Viljandi vallaga liitumist tahtvate kodanike ees. Teiseks ei pea nad sellega seoses asjakohaseks teist otsust, seda, mille põhjal lõpetati liitumisläbirääkimised Viljandi vallaga.

Kaimar Männigo selgituse kohaselt on alust uskuda, et augustikuise rahvahääletuse korraldamises oli kas oskamatut asjaajamist või pahatahtlikku võltsimist. «Kui vaadata hääletanute nimekirja, on näha, et mitu nime on kirja pandud sama käekirjaga,» põhjendas Männigo. Ühtlasi rõhutas ta, et Kõpu küsitluse on üheselt ebakorrektseks hinnanud ka maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles