Juhtkiri. Kulutab, aga ei täida

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

21 miljonit lisaeurot on riigile piisavalt väike summa, et kui riigijuhid nõnda soovivad, leiavad nad selle  aastaeelarvest ka radikaalseid ümberkorraldusi tegemata. Ent avalikku raha käsutades ei saa juhinduda üksnes sellest, mis on võimalik ja mis mitte. Kõrged poliitikud peavad alati küsima, mida üks või teine otsus annab.

Majandusminister Kadri Simson on seisukohal, et kui kulutada nood miljonid 2018. aastal selle heaks, et maakondlikud bussiliinid viiksid sõitjad ühest kohast teise piletiraha võtmata, tekib võimalus bussid tihedamalt liikuma panna, sest kui ühistransport on kõigile vabalt kättesaadav, on ka sõitjaid rohkem. Kui niisuguse stsenaariumi ellu jõudmine oleks garanteeritud, võiks plaani kas või homme ära kinnitada. Ent säärast garantiid ei saa mõistagi keegi anda.

Sakala toimetus söandab vastse ministri nägemuses kahelda. Selleks, et bussid märgatavalt tihedamini liikuma hakkaksid, peab sõitjate arv praegusega võrreldes kõvasti kasvama. Mingil määral see kindlasti kasvakski, seda ei eita ilmselt keegi. Küll aga tundub väga küsitav, kas kasv oleks nõnda hüppeline, nagu seda serveeritakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles