Homme tähistab Eesti sisejulgeoleku päeva

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

1. detsembril tähistatakse Eestis sisejulgeoleku päeva, mil peetakse meeles politseinikke, päästjaid, julgeolekutöötajaid, kaitseväelasi ja kõiki neid, kes on pühendanud ennast Eesti elanike ja nende turvalisuse kaitsele.

1. detsembril möödub 92 aastat 1924. aasta detsembris korraldatud riigipöördekatse mahasurumisest. Nõukogude Liidust saadud relvastuse ja raha toel püüti kukutada Eesti Vabariigi valitsust ja kehtestada Eestis kommunistlik režiim. Mäss suruti samal päeval maha, rahutuste käigus hukkus 26 valitsusjõudude liiget ja tsiviilisikut.

«Sel päeval tasub võtta hetk, et mõelda: Eesti vabadus ja iseseisvus ei ole midagi enesestmõistetavat, vaid on inimesi, kes teevad iga päev tööd selle nimel, et Eesti oleks vaba ja turvaline riik. Soovingi täna kõiki neid inimesi tänada,»` ütles sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles