Valitsus kavandab maakonna bussiliinidel tasuta sõitu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus plaanib 2018. aastast võimaldada inimestel sõita tasuta maakondlikel bussiliinidel, mida riik praegu nagunii suures ulatuses doteerib. Reformierakondlasest endine majandusminister Kristen Michal näeb sammus tagurpidikäiku, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Riik maksab praegu omavalitsuste piire ületavate maakondlike bussiliinide käigushoidmisest kinni kaks kolmandikku. Majandusministeeriumi plaan näeb ette, et 2018. aastast on see summa tunduvalt suurem, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«See on nii suur, et see korvaks ära täna kogutava piletihinna ja lisaks võimaldaks veel tihendada bussiliine lihtsalt sellepärast, et kui ühistransport on kättesaadav, siis võib eeldada, et ka reisijaid on rohkem,» selgitas majandusminister Kadri Simson Keskerakonnast.

Koalitsioonileppes on piletitulu katmiseks ning liinide tihendamiseks ja parandamiseks riigieelarvest ette nähtud 21 miljonit eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles