Juhtkiri. Kõigi eest kokku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Suured otsused ei anna kohe järgmisel päeval tunda. Tagajärgede ilmnemine võtab enamasti üksjagu aega ning need võivad välja lüüa niisugusel moel, mida ennustada ei oska. Üsna sageli juhtub, et nendega tuleb tegelda sellistel inimestel, kes otsuse langetamise juures ei olnud.

Ehkki rekonstrueerimist ootava Viljandi Paalalinna kooli direktori kinnitusel ei ole neil ruumi ülearu laialt, kavatsetakse hoone pikema tiiva keldrikorrus muuta kommunaalkuludeta pinnaks. Selle põhjus-tagajärg-seose otsimine viib kaheksa aasta tagusesse aega, kui rekonstrueeriti toonane Jakobsoni gümnaasium, millele ehitati muu hulgas 680 ruutmeetrit pinda juurde. Et nüüd Paalalinna kooli ehituseks riigilt toetusraha saada, tuleb vähendada linna haridusasutuste põrandapinda ühe õpilase kohta, sest praegu see kehtestatud nõuete piiresse ei mahu.

Niisiis tuleb Paalalinna koolil, mida pole ainsana seni põhjalikult remonditud, sisuliselt kõigi eest kokku tõmmata. Ometi oli kaheksa aastat tagasigi selge, et Viljandis koolis käivate laste arv väheneb ning varem või hiljem tuleb leida võimalusi ruutmeetrite arvu optimeerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles