Prokuratuur hindab Kõpu eksvallavanema karistust liiga leebeks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prokuratuuri ringkonnaprokurörid Marge Püss ja Allar Nisu peavad eksvallavanem Tõnu Kiviloole määratud karistust liiga leebeks.
Lõuna prokuratuuri ringkonnaprokurörid Marge Püss ja Allar Nisu peavad eksvallavanem Tõnu Kiviloole määratud karistust liiga leebeks. Foto: Elmo Riig

Lõuna ringkonnaprokuratuur hindab Kõpu endisele vallavanemale Tõnu Kiviloole esmaspäeval Viljandi maakohtus mõistetud tingimisi karistust liiga leebeks ja kaalub otsuse edasikaebamist.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marge Püss ütles, et hinnates kuriteo asjaolusid, ei ole prokuratuuri arvates kuritegude raskusest tulenevalt põhjendatud Tõnu Kiviloo täielik vabastamine reaalse vanglakaristuse kandmisest. Prokuratuur taotles kohtult Kiviloole nelja-aastast vangistust, millest reaalselt tulnuks kanda kuus kuud.

Tõnu Kiviloo ise teatas esmaspäeval pärast kohtuotsuse väljakuulutamist, et ei tunnista oma süüd ning jätkab järgmises kohtuastmes võitlust, et saavutada õigeksmõistmine. Karistust ei tohiks Kiviloo sõnul seega üldse olla, rääkimata siis reaalsest vangistusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles