Vabatahtliku aumärgi saavad kaks tublit Viljandimaa inimest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anžella Kaljula
Anžella Kaljula Foto: vabatahtlikud.ee

Pühapäeval annavad vabariigi president Kersti Kaljulaid ja liikumine Kodukant kätte aasta vabatahtliku aumärgid.

Estonia teatri talveaias peetaval tunnustamisüritusel saavad aumärgi üheksa kodanikku ja üks ühendus. Tunnustuse saajate seas on Viljandi toidupanga ja mittetulundusühenduse Viljandimaa Lasterikaste Perede Ühendus aktivist Anžella Kaljula ning Kuhjavere külateatrite festivali patroon ja selle peakohtunikuna tegutsenud teatritegelane Kalju Komissarov.

Vabatahtlike aumärgi kategoorias «Tunnustame vabatahtlikke, kes tegutsevad järjepidevalt Eesti ühiskonna heaks» esitati tunnustamiseks 98 kodanikku ja ühendust. Komisjoni otsusega antakse tänavu tunnustus üheksale inimesele ja ühele ühendusele.

Anžella Kaljula iseloomustamiseks kirjutab veebiportaal vabatahtlikud.ee, et ta on pühendunud vabatahtlik, kes on oma aktiivse tegevusega nakatanud kogu pere. Ta osaleb kohaliku toidupanga igapäevatöös ning aitab lasterikaste perede liidus teha käsitöö õpitubasid. Viljandi lasterikaste perede ühenduses on Anžella Kaljula aastate jooksul aidanud korraldada erinevaid üritusi ning sortida riideid. Tema õlgadel on Viljandis kooliasjade kogumiskampaania «Lapsed kooli!».

Kalju Komissarov
 
Kalju Komissarov  Foto: Elmo Riig / Sakala

Kalju Komissarovi kohta on portaalis kirjas, et ta on olnud Kuhjavere külateatrite festivali patroon ja peakohtunik juba selle algusest alates. Ta on jälginud kõiki etendusi ja andnud sisukat tagasisidet igale trupile. Paljud tulevad teatrifestivalile just nimelt tema nõuannete pärast. Kui külaselts hakkas korraldama festivali eel- ja reklaamüritusena teatrikohvikuid, tuli kohale ka Kalju Komissarov ning rääkis nii teatrist, näitlemisest kui oma tegemistest. Kuhjaverest saadud kogemus innustas teda Viljandi kultuuriakadeemias asutama harrastusteatri juhi eriala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles