Kõpu endine vallavanem jäi maakohtus süüdi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo on veendunud, et ei ole teinud midagi seadusevastast. Ringkonnakohus aga sama meelt ei ole ning saatis ta kuueks kuuks reaalselt vangi.
Endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo on veendunud, et ei ole teinud midagi seadusevastast. Ringkonnakohus aga sama meelt ei ole ning saatis ta kuueks kuuks reaalselt vangi. Foto: Elmo Riig

Viljandi kohtumajas väljakuulutatud otsuse kohaselt on endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo süüdi omastamises ja korruptsioonis. Karistuseks on kolm aastat tingimisi vangistust ja riigile peab ta maksma 11 434 eurot.

Maakohus tunnistas esmaspäeval Tõnu Kiviloo süüdi toimingupiirangu rikkumises, omastamises, dokumendi võltsimisele kihutamises ja soodustuskelmuses. Õigeks mõisteti endine vallavanem ühes Kõpu vallavalitsuse vara omastamise ning ühes soodustuskelmuse episoodis. 

Kohus mõistis Kiviloole kolmeaastase tingimisi vangistuse nelja-aastase katseajaga. Prokurör taotles küll kuueks kuuks vanglasse saatmist, kuid kohtuniku hinnangul pole varem karistamata Kiviloo puhul selline karistus vajalik. Lisaks ei tohi Kiviloo kolme aasta jooksul alates kohtuotsuse jõustumisest juhtida riigi- või omavalitsusasutust ega täita raha liikumisega seotud ülesandeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles