Vaike Rajaste hakkab suurt tantsupidu juhtima

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaike Rajaste on lavastanud Viljandimaa laulu- ja tantsupidusid, korraldanud üleriigilisi konverentse ja võistutantsimisi ning loonud uusi tantse, mis on jõudnud ka tantsupeole.
Vaike Rajaste on lavastanud Viljandimaa laulu- ja tantsupidusid, korraldanud üleriigilisi konverentse ja võistutantsimisi ning loonud uusi tantse, mis on jõudnud ka tantsupeole. Foto: Elmo Riig

2019. aasta suvel kavas oleva XX tantsupeo pealavastajaks valiti Viljandi tantsujuht Vaike Rajaste.

2019. aastal möödub 150 aastat esimesest laulupeost ja tuleb järjekorras juba 20. tantsupidu, seetõttu keskenduvad nii XXVII üldlaulupeo kui ka XX tantsupeo ideekavandid eesti kultuuri päritolule. Üldlaulupeo muusikaliseks juhiks sai dirigent Peeter Perens.

Tantsupeo lähteideena vaatab Vaike Rajaste tantsupeo kujunemislugu, milles peegeldub paljuski ka Eesti maa ja rahva lugu. Ideekavand sündis koostöös Viljandi muusikakooli direktori Tonio Tamraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles