Alanud nädala ilm tuleb ebapüsiv

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ilmateenistuse andmeil tuleb alanud nädala ilm ebapüsiv ja õhutemperatuur kõigub enamasti nulli ümber.

Teisipäeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Öö on rahulik ja kohati võib nõrka lund sadada. Selgema taeva all langeb temperatuur –3 kuni –8 kraadini, sisemaal selgema taeva all võib kohati paar kraadi veel madalam olla, meretuulega rannikul on kraade 0 või –1. Ennelõuna püsib rahulik ja selgema taevaga. Pärastlõunal läheneb Skandinaavia rannikule uus madalrõhkkond ja selle lohk liigub Läänemerele. Pilved tihenevad ja õhtul võib Lääne-Eestis veidi lund ja lörtsi, saartel ka vihma sadada. Edelatuul tasapisi tugevneb, õhtul on rannikul puhanguid kuni 14, vastu Läänemerd kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on –1 kuni –5, meretuulega rannikul tõuseb 0 kuni +3 kraadini.

Kolmapäevaks toob madalrõhulohk algul lund ja lörtsi, hiljem sekka ka vihma. On jäiteoht. Öösel puhub tugev lõuna- ja edelatuul, puhanguid on 15, rannikul 18 m/s, õhtul pöördub tuul läände, saartel ja põhjarannikul loodesse. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0 kuni +4, ida pool –2 kuni –7, hommikuks tõuseb 0 kuni –4 kraadini. Päeval on õhutemperatuur –1 kuni +4 kraadi.

Neljapäeval liigub madalrõhkkond Skandinaavia põhjaosast kagusse ja selle serva mööda lisandub Eestisse niiskust. Põhiliselt sajab lund ja lörtsi, saartel ja rannikul võib sekka ka vihma tulla. Tuul puhub lõunakaarest ja on öösel veel tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –5, rannikul kuni +2, päeval –2 kuni +3 kraadi.

Reedel jätkab madalrõhkkond Soomest kagusse liikumist, jõuab päevaks Viiburi lähistele ja selle vahetus läheduses sajab Eestis aeg-ajalt lund. Tuul pöördub loodesse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni –-5, saartel ja läänerannikul kuni +1, päeval –3 kuni +1 kraad.

Laupäevaks tuleb madalrõhkkond Peipsi taha ja selle lääneserva mööda liigub üle Eesti lumepilvi. Puhub tugev loode- ja põhjatuul. Õhutemperatuur on öösel –3 kuni –8, meretuulega rannikul 0 kraadi, päeval 0 kuni –5 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkonna mõju väheneb, aga loode poolt saabuvas õhumassis on veel niiskust ning seetõttu sajab Eestis kohati ikka lund. Tuul nõrgeneb ja puhub põhjakaarest. Õhutemperatuur on öösel –5 kuni –10, meretuulega rannikul 0 kuni –2, päeval –2 kuni –7 kraadi.

Esmaspäev tuleb madal- ja kõrgrõhkkonna piirimail kohatiste lumehoogudega. Öö on vaikne ja õhutemperatuur langeb –5 kuni –10 kraadini, sisemaal võib veel paar-kolm kraadi madalam olla, meretuulega rannikul jääb 0 kuni –2 kraadi piiresse. Päeval pöördub tuul lõunakaarde ja õhtupoole tugevneb. Õhutemperatuur on –1 kraadist rannikul –5 kuni –9 kraadini sisemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles