Noored kogunevad karjääri kujundamise kogemusi vahetama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala keskus.
Sakala keskus. Foto: Marko Saarm

Täna peetakse Viljandis Sakala keskuses põhikoolilõpetajatele mõeldud karjäärikonverents, kus noored jagavad õpilastega oma karjääri kujundamise kogemust ja asjakohaseid nõuandeid. Teiste seas astub üles tuntud lauljanna Elina Born.

Viljandimaa Rajaleidja keskuse korraldatavale karjäärikonverentsile «Üheskoos teineteise kõrval» on registreerunud ligi 300 põhikoolilõpetajat. Konverents pakub noorelt noorele infovahetuse võimalust ning tõstab noorte teadlikkust oma karjääri puudutavates küsimustes. Viljandimaa Rajaleidja keskuse juht Reet Nigol loodab, et lisaks soovile pakkuda kõnealusele sihtrühmale oma kodumaakonnas rohkem vahvaid ja meelelahutuslikke üritusi on põhirõhk võimalusel saada vajalikku infot otse teiselt noorelt.

Konverentsi teemad on valitud nii, et neis oleks põhikoolilõpetajale nii huvipakkuvat kui ka kasulikku. Näiteks saab kuulda kogemusi noortevahetuse ja sündmuste korraldamisest, mõtteid ajaplaneerimise olulisusest ning sotsiaalmeedia ohtudest. Korraldajad on mõelnud ka sellele, et kasulikku infot saab esitada põnevalt, päeva jooksul on kaasakiskuvaid ülesastumisi. Teiste seas esineb improteater Ruutu 10, kelle etteastesse saavad noored ka ise panustada.

Lisaks kell 12 algaval konverentsi  kavale on kohapeal võimalik tutvuda maakonna gümnaasiumide ja kutseõppasutustega, Viljandimaa arenduskeskuse ja Rajaleidja keskusega. Üritust korraldatakse koostöös Viljandi Noorte Tugilaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles