Ilmateenistus andis tormihoiatuse

Kaie Mölter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 30OCT13
Elektriliini remont
VILJANDI, EESTI, 30OCT13 Elektriliini remont Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis sisemaal kuni 15 meetrini sekundis ning saartel ja rannikul kuni 23 meetrini sekundis paisuv tuul tõi kaasa esimese taseme tormihoiatuse nii mandrile kui saartele.

Ilmateenistuse teatel pühapäeval ilm külmeneb. Lörtsi- ja lumehood levivad loodest kagusse ja kohati tuiskab. Samuti suureneb libeduseoht.

Loode- ja põhjatuul tugevneb saartel ja rannikul 12–15, puhanguti 18–23 meetrini sekundis. Õhtul on ka sisemaal oodata puhanguid kuni 15 meetrit sekundis. Esmaspäeval tuul veel ei vaibu ning mitmel pool sajab lund ja tuiskab. Puhub põhjatuul 10–15, saartel ja rannikul puhanguti 20–25 meetrit sekundis.

Saartel sajab pühapäeval lörtsi ja lund ning tuiskab. Harju- ja Läänemaal ning Ida- ja Lääne-Virumaal on päeval oodata lumehooge ja tuisku. Ka ülejäänud Eestis esineb lumehooge ja õhtul võib tuisata.

Esimese taseme hoiatus tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Seda tuleb silmas pidada eriti neil, kelle tegevusi ja päevaplaane ilm mõjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles