Toidupank ootab vabatahtlikke appi toidukogumispäevadele

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupank ootab abilisi.
Toidupank ootab abilisi. Foto: Ants Liigus / «Pärnu Postimees»

Kõik 14 toidupanka üle Eesti kutsuvad vabatahtlikke osalema toidukogumispäevadel 9. ja 10. detsembril. Registreerumine on alanud  ning tublidel abilistel on võimalik valida 45 Eesti kaupluse vahel, kus toidukogumine ette võtakse.

Viljandis teimetab toiupank neil päevadel Männimäe Selveris, Maksimarketis ja Rimi hüpermarketis.

Selle aasta viimased toidukogumispäevad detsembri teisel nädalavahetusel kaasavad enam kui 800 inimest, kes aitavad kahe päeva jooksul viie kaupluseketi 45 kaupluses aktsiooni läbi viia.

Avatud on registreerumiskeskkond osale.toidupank.ee, kust on osalevate poodide nimekiri, vahetuste ajad ning saab ülevaate sellest, mida vabatahtlikuna teha tuleb.

Mõneks heategusaks tunniks ootavad toidupangad poodidesse appi kõiki, kes tunnevad soovi jõuluajal midagi head ja toredat korda saata. Vabatahtlikuks saab ennast registreerida üksi või rühmana, näiteks koos pere, sõpruskonna või kolleegidega. Töö on mõlemal päeval kahes vahetuses, mis kestab kuni neli tundi. Üldiselt käib tegevus poodides mõlemal päeval kella 12–19. Meeskondade suurused on kauplustes erinevad, 3–12 inimest. Vabatahtlikud jagavad poekülastajatele kogumispäevade kohta infot ning aitavad annetatud toidukauba kokku koguda.

Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup jõuab puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Annetades oma isiklikku aega, saad koos toidupangaga tuua jõulurõõmu paljudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles