Repliik. Puusuuskadega asfaldil (1)

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Tiits
Marek Tiits Foto: Marko Saarm

Pealkirjas toodud kujutluspilt kerkib silme ette, kui mõtlen pärast juhivahetust riigivalitsejate hulgas nii-öelda küla popimaks plikaks muutunud Keskerakonna peale. Esimehe vahetumise järel näiliselt justkui krambist vabanenud tsentristid kihutavad pingutatud naeratust näole manades aina edasi, saepuru suuskade alt lendamas, võimu tagatubade parketi lõhn ninasõõrmeis. 

Hundisilmal istub aga kibestunud mees, kes sidus sellesama partei oma sõnul Eesti õigusruumist lahti ning hoiab de facto endiselt peos kaelarihma, millest sikutada, kui tema kasvandikud üle piiri kipuvad.  

Kuhu või kui kaugele mõtleb Jüri Ratas oma valitsusega jõuda, teades suurepäraselt, et suusamatkale asunute seljakotti on pugenud ka Edgar Savisaare andunud vandeseltslased? Endise liidri vigade tunnistamisega on justkui ots lahti tehtud, ent retoorika on visa muutuma. Suurpuhastus jäi poolikuks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles