Jakobsoni kooli ehmatas e-sigaretist alanud häire

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval Jakobsoni koolis päästjatele õnneks tööd ei leidunud. Tuletõrjealarmi tööle pannud paharet aga sundis kogu koolipere tükiks ajaks õue külma kätte. Foto on illustreeriv.
Teisipäeval Jakobsoni koolis päästjatele õnneks tööd ei leidunud. Tuletõrjealarmi tööle pannud paharet aga sundis kogu koolipere tükiks ajaks õue külma kätte. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Teisipäeval katkestas Jakobsoni kooli rahuliku päeva äkitselt üürgama hakanud tuletõrjesignalisatsioon. Kogu koolipere evakueeriti ja päästeameti meeskond kihutas kohale. Kohapeal ilmnes, et automaatse tuletõrjesüsteemi olid käivitanud kooli nullkorrusel tegutsenud marakratid. 

Poiste riietusruumist viienda tunni ajal alguse saanud häireolukorra põhjustajad selgitati kiiresti välja. Kooli direktori Tiit Kurvitsa sõnul pani alarmi tööle e-sigaret, mille üks poiss oli kaasa toonud.  

Kogu kool evakueeriti kiiresti ja tagasilöökideta. Direktor avaldas selle eest kooli e-keskkonnas Stuudium tänu kõigile õpilastele ja õpetajatele. Tema sõnul tegi meele mõruks aga see, et asjatu häire tõttu pidid paljud lapsed õue külma kätte kiirustama vaid särgiväel või lausa sokkides. Üks klass evakueeriti otse ujumistunnist. Kohale sõitnud päästjad kontrollisid koolimaja üle ja võtsid häire maha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles