Soomaa üleujutus jõudis tippu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaal on alanud talvine üleujutus, mis kogub lähipäevil veel hoogu. Fotod on tehtud pühapäeval Halliste jõe ääres asuva Sonni talu juures.
Soomaal on alanud talvine üleujutus, mis kogub lähipäevil veel hoogu. Fotod on tehtud pühapäeval Halliste jõe ääres asuva Sonni talu juures. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeva lõuna ajal mõõdeti Soomaal Riisa jaamas Halliste jõe veetasemeks 225 sentimeetrit üle kokkuleppelise nulli ning veetase viimase 24 tunni jooksul enam ei tõusnud.

Suurvee tase jäi seega vaid viie sentimeetri jagu väiksemaks kui tänavu augustis üleujutuse aegu. Riisa mõõtejaama andmetel tõusis vesi veel ööl vastu kolmapäeva.

Soomaal on üleujutus ehk viies aastaaeg sel aastal neljandat korda. Kõrgeim oli veeseis oli tänavu veebruaris, kui Halliste jõe veetase ületas nullpunkti 325 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles