Näitleja esineb linnavolikogus loomatsirkuste keelamist nõudva avaldusega

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Palm
Marika Palm Foto: Erakogu

Ugala teatri näitleja Marika Palm esineb Viljandi linnavolikogu neljapäevase istungi algul sõnavõtuga, milles teeb rahvaesindajatele ettepaneku võtta vastu otsus, mis edaspidi välistaks loomatsirkuste etendused linnas.

10. novembri Sakala arvamusküljel ilmus Palmi kirjutis, milles ta avaldas nördimust Viljandi linnavalitsuse hiljutise otsuse üle lubada turuplatsil etendusi anda rändtsirkusel, mille atraktsioonides kasutatakse ahve, rebaseid, krokodille, ninakarusid, kährikuid, sebrasid ja teisi metsikuid loomi. "Ilmselgelt pole ma selle otsusega rahul. Päris ausalt, ma tunnen ennast lausa solvatuna, et minu kui Viljandi elaniku moraalseid tõekspidamisi peetakse nii madalateks, et antakse luba säärasele ebaeetilisele meelelahutusele," kirjutas ta.

Näitlejanna on koos paljude teistega veendunud, et tsirkustes piinatakse loomi nii füüsiliselt kui vaimselt, allutamaks neid tegema trikke, mis on neile loomuvastased.

Ehkki arvamuslugu osutus Sakala digilehes väga loetavaks ning leidis ohtralt jagamist sotsiaalvõrgustikes, tahab Palm olla veendunud, et tema sõnum jõuab pärale ka Viljandi võimuesindajatele. "Sain teada, et volikogu istungi alguses on linnakodanikel võimalik esineda kuni minuti pikkuse sõnavõtuga. Kuigi aeg pole pikk, tahan seda võimalust kasutada ja teha konkreetse üleskutse. Loodan, et minu mõte ei kuku lihtsalt maha, vaid tekitab diskussiooni," selgitas ta.

Linnapea Ando Kiviberg on Sakalale öelnud, et Zoo Impeeriumi nimelisele loomatsirkusele maa kasutamise õiguse andmine tekitas raekojas tulise arutelu, kuid eitava vastuse väljastamiseks ei leitud piisavat seaduslikku alust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles