Juhtkiri. Ei juhtu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Esmaspäeva hilisõhtul tegi 5. seeria BMW Viljandis vaevu usutava õhulennu ning sama hästi kui purustas ühe elumaja. Selle juhtumi puhul ei saa rääkida 22-aastase juhi nooruslikust uljusest ega sellest, et ta sattus liiklusõnnetusse. Sellised avariid ei juhtu niisama. Õnnetusse satutakse siis, kui tegutsetakse parimate kavatsustega.

Liiklus toimib eeldusel, et inimesed käituvad mõistuspäraselt. Tavaliselt see nii ongi. Eksida võivad aga kõik ja seetõttu mõeldakse, kuidas võimalikke apsakaid ja koledaid tagajärgi ära hoida. Liikluskorraldusel ning teede ja tänavate hooldamisel on siinkohal kaalukas roll.

Aga tolle BMW juht ei käitunud mõistuspäraselt. Ükski kainelt kalkuleeriv inimene ei tuiska linnas ülisuurel kiirusel üle pimeda nuki järsu pöörangu poole. Ohutaju sunnib kui tahes noort autojuhti sellises olukorras piduripedaali pressima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles