Legendaarne küsija läheb linnavolikogust parlamenti

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis kuud tagasi asendusliikmena parlamenti saanud ja Viljandi linnavolikogu esimehe kohast loobunud Peep Aru (vasakul) naaseb valitsuse vahetumise tõttu kohalikku esinduskogusse. Samas asub rahvasaadiku leiba maitsma keskerakondlane Helmut Hallemaa.
Viis kuud tagasi asendusliikmena parlamenti saanud ja Viljandi linnavolikogu esimehe kohast loobunud Peep Aru (vasakul) naaseb valitsuse vahetumise tõttu kohalikku esinduskogusse. Samas asub rahvasaadiku leiba maitsma keskerakondlane Helmut Hallemaa. Foto: Liis Treimann (Postimees), Marko Saarm, 2 × Elmo Riig (montaaž)

Valitsuse vahetumise tõttu asub kolmapäevast riigikogu asendusliikmeks Viljandi linnavolikogus üliaktiivse küsija ning sõnavõtjana tuntust kogunud keskerakondlane Helmut Hallemaa.

Et uues, Jüri Ratase tüüritavas valitsuses haarab haridus- ja teadusministri portfelli Viljandi- ja Järvamaa ringkonnast parlamenti valitud Mailis Reps, täidab Toompea lossis temast tühjaks jääva tooli samas piirkonnas 2015. aasta valimistel 435 häält kogunud Helmut Hallemaa. Ta annab ametivande täna kell 14.

Keskerakonna tegemistes on Hallemaa osalenud selle sünnist saati, olles üks partei 204 asutajaliikmest. Viljandi juhtimises on ta kaasa löönud viimased 11 aastat nii linnavalitsuse liikme kui volikogu fraktsiooni esimehena. Ühtlasi on ta Keskerakonna maakonna- ja linnaorganisatsiooni juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles