Endise masinatöösturi kodu on nagu hiiglaslik maal, mis seinale ei mahu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi vallavolikogu juhi Hellar Mutle vast valminud vanas Saksa stiilis kodu on kõike muud kui tavapärane. Selles on osavalt kokku põimitud ajalugu ja moodne tänapäev

Puiatu kandis asuva 1,9 hektari suuruse kinnistu ostis Mutle 2008. aastal. Nagu ta meenutab, nägi ta Viljandis Leola majas kinnisvarakuulutust, millel olev mõisa ajast pärinev korsten ja lagunenud kivimaja tundusid põnevad, ning ta läks neid uudistama. 

«Istusin kivihunniku otsas ja püüdsin aru saada, mis siin ajaloos varem on toimunud, kes majandanud või toimetanud. Vaatasin alles olevaid võlve, tundsin, et siin on rahulik ja mõnus, kivid on ilusad ja värvilised. Mõtlesin, et siin on hea aura. Olen saanud hiljem selle objekti kohta erinevaid andmeid, aga tõenäoliselt oli siin kunagi mõisa viinaköök, mis hiljem ehitati ümber aurumasinaga viljapeksu ruumiks, veel hiljem sepikojaks,» jutustab Mutle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles