Suure revolutsionääri jälgedes (1)

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatust «Nõukogude võim ja naise olukord» on Hillar Seina käes trükikoja kontroll­eksemplar.
Raamatust «Nõukogude võim ja naise olukord» on Hillar Seina käes trükikoja kontroll­eksemplar. Foto: Erakogu

Viljandi inimesed teavad Hillar Seina võib-olla ennekõike Ugala teatri üle-eelmise juhina. See praegu pealinnas kultuuripõldu kündev ajaloohuviline mees on muu hulgas läbi käinud suurema osa Eesti 130 muinaslinnusest, kuid tema tõeline kirg on eesti keeles välja antud kirjandus Vladimir Iljitš Lenini kohta.

Eks ole suurem või väiksem raamaturiiul iga eestlase kodus, aga tõepoolest, paar meetrit trükimusta idanaabrite punasest juhist... Millest selline valik?

«Olin Sürgavere kooli võistkonna liige ja võitsime sellega 1986. või 1987. aastal Viljandi rajooni koolide mälumängu Lenini kohta. Eks see jätnud eluks ajaks templi mällu,» räägib Sein muheldes. «Kui paar aastat tagasi kuskil antikvariaadis «Isa kirsipuu» silma jäi, tuli selline lapsepõlve helgus peale. Mõtlesin, et huvitav, kui palju neid lasteraamatuid Leninist üldse eesti keeles on. Et kogun nad siis kokku.» 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles