Anu Raua stipendiumi pälvisid Marit Külv ja Malvo Tominga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil vasakult Marit Külv, Ave Matsin, Anu Raud, Inaki Sandoval ja Malvo Tominga.
Pildil vasakult Marit Külv, Ave Matsin, Anu Raud, Inaki Sandoval ja Malvo Tominga. Foto: TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia

Eelmisel reedel tähistatud üleeuroopalise akadeemilise pärandi päeval korraldatud pärandtehnoloogia konverentsil anti kahele Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilasele Anu Raua stipendium. Selle said rahvusliku tekstiili eriala kolmanda aasta üliõpilane Marit Külv ja rahvusliku ehituse neljanda aasta üliõpilane Malvo Tominga.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kodulehel on kirjas, et mõlema laureaadi puhul toodi välja nende andekust, sihikindlust, head õppeedukust ning õpingutele ja erialale pühendumist, aga ka aktiivset osalemist koolielus, kursusevanemana teiste tudengite kaasamist, ürituste korraldamist, osakonna ja akadeemia esindamist. Olles panustanud oma erialade arendamisse ja ellu viinud rahvusliku käsitöö osakonna eesmärke, on nad stipendiumi auga välja teeninud.

Tekstiilikunstnik Anu Raud oli kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonna esimese õppekava, tollase nimetusega talukujunduse ja rahvusliku käsitöö looja. Temanimeline stipendium asutati kolm aastat tagasi rahvusliku käsitöö osakonna 20. aastapäevaks sooviga tunnustada üliõpilast, kes on silma paistnud ainelise kultuuripärandi uurimise ja hoidmisega. Stipendiumi ühe osa moodustab rahaline toetus 1000 eurot ning teise osa naturaalmajanduslik toetus, mis sümboliseerib seotust maakultuuriga.

Rahvusliku käsitöö osakond pakub rakenduslikku kõrgharidust eesti rahvusliku tekstiili, ehituse ja metallitöö erialal ning magistriõpinguid pärandtehnoloogias. Traditsioonilisi käsitöötehnikaid tänapäevasesse tarbekeskkonda lõimides esindab osakond paikkondlikku ja rahvuslikku traditsiooni ning identiteeti tugevdavaid ja taasloovaid väärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles