Riigikogu muutis puhumisreidid ladusamaks (1)

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu kiitis teisipäevasel istungil 87 poolthäälega heaks korrakaitseseaduse muutmise seaduse, mis lihtsustab puhumisreididel sõidukijuhtidele nende õiguste tutvustamist ja tagab liikluse parema sujuvuse.

Õiguskomisjoni algatatud korrakaitseseaduse muutmise seadusega (267 SE) tahetakse luua puhumisoperatsioonidel senisest vähem koormav selgitamiskohustus, millega takistatakse senisest vähem inimeste liikumisvabadust, vähendatakse korrakaitseametnike koormust ning tagatakse teeliikluse parem sujuvus.

Seaduse kohaselt tuli korrakaitsjal sõidukijuhi alkoholijoobe tuvastamiseks korraldatud puhumisoperatsioonil alati ja täies mahus igale kinnipeetud sõidukijuhile õigusi tutvustada, isegi kui joobekahtlust polnud. Korrakaitseseaduse § 38 täiendati nii, et sõidukijuhile selgitatakse tema õigusi, kui ta selleks soovi avaldab.

Seadust ajendas muutma õiguskantsler Ülle Madise, kes oma märgukirjas pööras tähelepanu, et puhumisreidil igale inimesele eraldi tema õiguste tutvustamine võib tekitada viivitusi ja kahjustada korrakaitseoperatsiooni efektiivsust.

Seadus jõustub kümnendal päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles