Matemaatikavõistlus «Kuubik» algab kolmapäeval

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: teaduskool.ut.ee

Homme, 23. novembrist läheb lahti veebipõhise matemaatikavõistluse «Kuubik» esimene voor. Varem kahes vanuserühmas peetud Tartu ülikooli teaduskooli korraldatud mõõduvõtt ootab sel aastal osalema ühes vanuserühmas ehk põhikooli neljandate kuni seitsmendate klasside õpilasi.

«Kuubik» on loogika- ja nuputamisülesannetega matemaatikavõistlus, mis paneb proovile osalejate nutikuse. Võisteldakse neljas voorus ning igas voorus on lahendada kaheksa ülesannet. Osaleda võivad ka vanuserühmast nooremad ja vanemad õpilased.

Ehkki «Kuubiku» juures on võistlusmoment oluline, pole see siiski peamine. Võistluse korraldaja, Tartu ülikooli teaduskooli matemaatikaõppe peaspetsialist Maksim Ivanov peab heast kohast tähtsamaks osavõttu ja matemaatikaülesannete lahendamise nautimist.

«Ülesandeid on tegelikult päris palju ja lahendamisele kuluv aeg seega suur. Need õpilased, kes viitsivad selle tee algusest lõpuni ette võtta, on ikka eriliselt tublid,» kõneles Maksim Ivanov.

Mis ikkagi motiveerib õpilasi kulutama oma niigi nappi aega matemaatikaülesannete lahendamisele? Ega õiget vastust teagi, kuid võimaliku vihje annab ehk ühe eelmise aasta võistleja lahenduslehe lõppu kirjutatud kommentaar: «Minu meelest olid väga lahedad ülesanded. Tahan samasuguseid ka koolitunnis õppida!» Lisaks annab võistlusest osavõtt hea ettevalmistuse matemaatikaolümpiaadiks ja teisteks matemaatikavõistlusteks.

Eelmise aasta «Kuubiku» võistlusest võttis osa 439 õpilast 94 Eesti koolist. Kõige arvukamalt osalejaid oli kuuendatest klassidest.

Täpsemat infot saab võistluse kohta teaduskooli kodulehelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles