Juhtkiri. Pilk ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Ninasarvikud on roninud hea meelega puu otsa ja oravad võtnud vastumeelselt koha sisse savannis. Kui varem oli valitsuskoalitsiooni ühendav vaenlane Keskerakond, siis nüüd heidetakse ühine altkulmu pilk Reformierakonna poole.

Valitsuse uks ei ole oravapartei ees nõnda mitme lukuga suletud, kui oli Edgar Savisaare juhitud keskpartei ees. Reformierakond ei ole teiste suurte poliitiliste jõudude silmis tingimusteta koostöökõlbmatu, nagu oli Keskerakond Savisaare eesotsasoleku aegu. Ent sellegipoolest tundub tõenäoline, et uus võimuliit püsib järgmiste riigikogu valimisteni. Keskerakonna, sotside ja IRL-i moodustatud kabinetti on nimetatud kättemaksukoalitsiooniks. Isegi kui niisugune sõna on pisut ülepakutud, jääb mõte samaks.

Eesti inimesi puudutab uue valitsuse väljakäidud plaanidest ja lubadustest kõige vahetumalt üks: niinimetatud tulumaksureform, mida võimuerakonnad jonnakalt astmelise tulumaksu sisseseadmiseks nimetamast keelduvad. Kuid selle elluviimiseni läheb veel päris palju aega, täpsemalt 13 ja pool kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles