Kõpu volikogu umbusaldas kolme vallavalitsuse liiget

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõpu vallavalitsusest pidi eelmisel nädalal umbusaldushääletuse järel lahkuma kolm inimest ning üks esitas ise taandumispalve. Et valla töö saaks jätkuda, kinnitas volikogu kohe ametisse kaks uut inimest.

Korra kohaselt peab Kõpu vallavalitsusse kuuluma vähemalt viis inimest, seni oli see seitsmeliikmeline. Umbusalduse pälvisid Kaimar Männigo, Taivo Lehesmets ja Ado Sisask, sest nad ei olnud nõus novembri algul kinnitama Kõpus kavandatud rahvahääletust seni, kui liituvate omavalitsuste ühinemisleping polnud lõplikult valmis. Ise avaldas taandumissoovi Rein Raabe.

Kõpu volikogu enamuse hinnangul võis Viljandi vallaga liituda soovivate Männigo ja Lehesmetsa tegevuses kahtlustada sabotaaži. Vallavanem Siim Avi seletust mööda oli rahvaküsitluse korraldamiseks vaja vallavalitsuse otsust. Kui see oleks läinud nädalal tulemata jäänud, oleks Kõpu vald jäänud tekkivast Põhja-Viljandimaa vallast kõrvale ning ees oleks oodanud sundliitmine Viljandi vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles