Viljandi sai kaks kuuske ühekorraga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevahommikusel Tallinna tänaval sähvisid sinised ja kollased vilkurid ning liiklus seiskus mõneks minutiks. Politseieskordi saatel saabus Kõo vallast Soomevere külast Viljandisse jõulukuusk. Tegelikult tuleks öelda, et saabusid jõulukuused, sest Vabaduse platsile püsti pandud kuusel on kaks tüveharu ja latva. 

Saag pandi Väljataga talu heinamaal vinguma juba kella üheksa paiku. Tähtsat tööd oli tulnud tegema suur brigaad ning koguni viis raskemasinat. Kogenud meeskonna tegevus oli lausa kirurgiliselt täpne ja kiire. Vaid paarikümne minutiga oli sihvakas kuusk platvormveokil. 

Töid ohutust kaugusest jälginud Väljataga talu peremees Egon Ibrus lausus, et küllap sel aastal on lapsega linna jõulukuuse juurde minna erilisem tunne kui tavaliselt. «Praegu kartsin kõige rohkem hoopis seda, et suured masinad lõhuvad talu sissesõidutee. Õnneks öösel vihma juurde ei sadanud ja praegu on maa piisavalt tahe,» ütles ta kergendusnoodiga hääles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles