Haigekassa jätab paberid linnade ja valdade täita

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Omniva loobumisotsuse järel on haigekassa asunud oma blankettide ja taotluste täitmisega seotud paberitööd suruma omavalitsusametnike lauale. Ülekoormatud sotsiaaltöötajaid häirib stiil, millega neid fakti ette pannakse.

Tuleva aasta 1. jaanuarist ei saa haigekassa blankette ja taotlusi täita Omniva postipunktides ning 1. juulist kaob see võimalus ka maavalitsusest. Suure-Jaani valla sotsiaalosakonna juhataja Aave Toomsalu ei teinud saladust sellest, et muudatus tuli ebameeldiva üllatusena. 

«Infopäevast, kuhu olid kutsutud kõik maakonna sotsiaaltöötajad, võtsime täies koosseisus osa,» rääkis Toomsalu. «Meid tänati hea koostöö eest ning teatati, et maavalitsused ja Omniva lõpetavad blankettidega tegelemise. Avaldati lootust, et meie sotsiaaltöötajad on taas igal rindel valmis võitlema. Sellest jääb mulje, et kui kusagil pall liikuma pannakse, siis omavalitsuse väravasse see lõpuks veereb ja meie käest ei küsi keegi midagi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles