Kiosk tuleb aasta lõpuks minema viia

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiosk kaob Vabaduse platsi äärest hiljemalt poolteise kuu pärast. Tuleval aastal peaks selle taha jääval hoovialal avama uksed uus suvekohvik.
Kiosk kaob Vabaduse platsi äärest hiljemalt poolteise kuu pärast. Tuleval aastal peaks selle taha jääval hoovialal avama uksed uus suvekohvik. Foto: Marko Saarm

Sakala kirjutas 20. oktoobril, et aastakümneid Viljandis Vabaduse platsi servas jooke ja toidupoolist pakkunud kiosk tuleb tõenäoliselt minema viia, sest selle taha jääva kinnistu omanik nõuab tänavajoone vabastamist. Käesoleval nädalal andiski linnavalitsus käsu putka aasta lõpuks teisaldada.

Ehkki olemuselt tagasihoidlik, on Aasa külalistemajale kuuluv kiosk kandnud Viljandis tähtsat rolli, sest sealt on harjunud kerget kehakinnitust ostma paljud turistid, kes on linna esindusplatsile auto või bussi parkinud.

Et müügikoht seisab kõnniteel, on omanik pidanud igal aastal selle avamiseks sõlmima linnavalitsusega uue tähtajalise rendilepingu. Tänavune lepe jäi viimaseks, sest naabruses pubi Tegelaste Tuba pidav osaühing Segmonte esitas raele taotluse koht tühjaks teha. Nimelt soovib Segmonte kioski taga oleva hoovi korrastada ja seal ise suvekohviku avada. Linnavalitsus ei leidnud ühtki põhjust, et maaomaniku soovile vastu seista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles